ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

000SOTHRHS Γράφει: Σωτήρης Θωμαδάκης - Ρεπορτάζ: Halkidiki Voice / Metron Design Studio

- Τί θα γίνει με τον 2ο Όμιλο της Γ' Εθνικής όπου συμμετέχουν Τρίγλια και Παλαιοχώρι

Μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση στις Εθνικές Κατηγορίες, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες.

Έτσι από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, η υπό διαμόρφωση SUPER LEAGUE 1 θα έχει 14 ομάδες, αφού με το τέλος της χρονιάς που διανύουμε (2018 - 19) θα υποβιβαστούν απ' ευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, ενώ ο 13ος θα αναμετρηθεί σε αγώνα μπαράζ, με τον δεύτερο της φετινής FOOTBALL LEAGUE, για το τελευταίο ''εισιτήριο'' της νέας, υπό διαμόρφωση πάντα, κορυφαίας κατηγορίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η επίσης υπό διαμόρφωση SUPER LEAGUE 2 (δεύτερη τη τάξει κατηγορία της περιόδου 2019-20) θα διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες, δηλαδή τον χαμένο του μπαράζ (μεταξύ της 13ης ομάδας της φετινής SUPER LEAGUE και του δεύτερου της φετινής FOOTBALL LEAGUE), τους τρεις τελευταίους της φετινής SUPER LEAGUE και τις ομάδες της φετινής FOOTBALL LEAGUE που θα τερματίσουν στις θέσεις από την 3η έως και την 10η.

Η νέα, επίσης υπό διαμόρφωση FOOTBALL LEAGUE της περιόδου 2019-20, θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.
Συγκεκριμένα τις ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στην 11η και την 12η θέση της FOOTBALL LEAGUE 2018-19, τους οκτώ πρώτους των αντίστοιχων ομίλων της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2018-19 της Γ' Εθνικής και τους νικητές των αγώνων μπαράζ μεταξύ των δεύτερων των οκτώ ομίλων της φετινής Γ' Εθνικής.
Άρα ο δεύτερος του 2ου Ομίλου της Γ' Εθνικής, όπου αγωνίζονται και διεκδικούν την θέση αυτή, Βέροια ή Π.Ο.Τρίγλιας ή Άρης Παλαιοχωρίου ή Νίκη Αγκαθιάς, θα αναμετρηθεί με τους δεύτερους του 1ου, 3ου και 4ου Ομίλου, με τους δύο πρώτους του ειδικού αυτού πρωταθλήματος να κερδίζουν την άνοδο στη νέα κατηγορία.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τους δευτεραθλητές των ομίλων 5ος, 6ος, 7ος, 8ος.
Απλά υπάρχει και το εναλλακτικό ενδεχόμενο, να γίνει κλήρωση μεταξύ των δεύτερων των οκτώ ομίλων, πάντα με γεωγραφικά κριτήρια, σε διπλούς αγώνες μπαράζ μεταξύ δύο ομάδων.
Αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος του 2ου Ομίλου (όπου συμμετέχουν και διεκδικούν την θέση αυτή Π.Ο.Τρίγλιας με 52 βαθμούς, Άρης Παλαιοχωρίου με 51 και Νίκη Αγκαθιάς με 50, ενώ προηγείται η Βέροια με 54) μπορεί να συναντηθεί σε διπλούς αγώνες, με τον δεύτερο είτε του 1ου, είτε του 3ου, είτε του 4ου Ομίλου.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιριού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μιας ώρας.



0000000HV

Last modified onΔευτέρα, 08 Απριλίου 2019 20:43