Τάσος Κανταράς: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη μέγγενη των μνημονίων (VIDEO)

Featured Τάσος Κανταράς: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη μέγγενη των μνημονίων (VIDEO)

Έληξαν χθες οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που φέτος πραγματοποιήθηκε από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο επί κεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου Τάσος Κανταράς, ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λαϊκής Ενότητας και Εκπρόσωπος του "Συντονισμού Αιρετών" συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου και τοποθετήθηκε από το βήμα του σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο που την διέπει και το μέλλον της στην Ελλάδα των μνημονίων.    

Ο κ. Κανταράς στην αρχή της τοποθέτησής του στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση, στηλίτευσε "τα βραβεία από συστημικά μέσα που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα", τα οποία "δεν έχουν να κάνουν παρά με την αναδίπλωση της Κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015 και την προσχώρησή της στην λογική του κυρίαρχου Συστήματος". "Τα βραβεία αυτά έχουν επηρρεάσει δραματικά την πορεία της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" τόνισε από το βήμα της ΚΕΔΕ ο κ. Κανταράς.

000000221

Ο κ. Κανταράς στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μοντέλο της 3ετούς στρατηγικής μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζεται τώρα, επισημαίνοντας ότι "δεν το αποδεχόμαστε γιατί προέρχεται από την Επιτροπεία της χώρας και εξυπηρετεί αυτήν και μόνο κι όχι την χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση". "Πίσω από τις ωραίες λέξεις που χρησιμοποιεί" ανέφερε ο κ. Κανταράς "κρύβεται περιεχόμενο που χτίζεται βήμα-βήμα από τα Τεχνικά Κλιμάκια" φέρνοντας για παράδειγμα την πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης μαζί τους για ηλεκτρονικές αξιολογήσεις των υπαλλήλων στο εγγύς μέλλον, κατά το πρότυπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικιών. "Στο τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση" υπογράμμισε ο κ. Κανταράς "θα καταλήξει "ανεξάρτητη" μόνο στον οικονομικό τομέα και θα στηρίζεται από τους πολίτες, που θα βάζουν γι αυτό βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα είναι δηλαδή ένας εισπρακτικός "ανταποδοτικός" μηχανισμός."   

Καταλήγοντας ο Τάσος Κανταράς, κάλεσε όλους τους αιρετούς να συγκροτήσουν "τώρα" όπως χαρακτηριστικά είπε, μέτωπο μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές Κοινωνίες "για να βάλουμε τέλος στο θεσμικό πλαίσιο που προτάθηκε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πριν λίγο από τον Υπ. Εσωτερικών."

- Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση του Τάσου Κανταρά στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα.0000000HV

Last modified onΤρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 02:03