Θεσσαλονίκη: Δωρεάν έλεγχος μαστού για γυναίκες 20-39 ετών από 12 έως 15 Νοεμβρίου

Δωρεάν κλινικό έλεγχο μαστού και -εφόσον κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς- παραπομπή για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν γυναίκες 20-39 ετών, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, που θα βρίσκεται στον χώρο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο σημείο του Λευκού Πύργου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης μαστού για νέες γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Φέτος το πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με το  Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού του Θεαγενείου και με την παρουσία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου του Νοσοκομείου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες ηλικίας 20-39 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού, που θα τις ενημερώσουν για την υγεία του μαστού τους, να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 285181 της γραμματείας του  Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης από σήμερα 5 Νοεμβρίου 2018 κατά τις ώρες 10.00 -13.00.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]