Πλαφόν στο ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές
- Published in Ελλάδα
Στη θέσπιση πλαφόν στις 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το 2020 αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας.
Πρόκειται για το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων. Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογούμενους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω θα τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές δαπάνες που θα απαιτούνται θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών δαπανών αναμένεται να ορισθεί στα επίπεδα των 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, ως ποσοστό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών με κάρτες. Για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές δαπάνες. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Τέλη Μαΐου η διακοπή του μετρό Θεσσαλονίκης για δοκιμές ενοποίησης με τη γραμμή Καλαμαριάς
-
e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακό «άλμα» στην κοινωνική ασφάλιση
-
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για διαδικασία κατάταξης κατά κλάδο και ειδικότητα υποψηφίων εκπαιδευτικών
-
Η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σε νέα εποχή-Δυναμική παρουσία της Βουλγαρίας
-
Άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν












