Ο καιρός στη Χαλκιδική: Σαββατοκύριακο 16 & 17 Δεκεμβρίου

Featured Ο καιρός στη Χαλκιδική: Σαββατοκύριακο 16 & 17 Δεκεμβρίου

0000000DHMHTRHSVHXOS Γράφει: Δημήτρης Βήχος

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα είναι και σε αυτό που έρχεται.
Το Σάββατο θα κυλήσει αρχικά με λίγες νεφώσεις και αυξημένη σχετική υγρασία και θερμοκρασία για την εποχή.
Ενισχυμένοι θα είναι και οι νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν στα 5 με 6 μποφώρ .

Από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και μέσα στην νύχτα προς την Κυριακή θα σημειωθούν λίγες βροχές, από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού.
Γενικά μιλάμε για φαινόμενα μικρής διάρκειας και έντασης.
Η θερμοκρασία το Σάββατο λόγω των νοτιάδων θα είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή και θα φτάνει στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 18 βαθμούς και τους 14 στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ως προς τα φαινόμενα, αλλά η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία θα πέσουν. Έτσι την Κυριακή πάντα, δεν αναμένονται θερμοκρασίες πάνω από 14 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 9 στα ορεινά.

Καλός καιρός το Σάββατο στον Πολύγυρο με βροχή την νύχτα προς την Κυριακή αλλά και κρύο με ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της Κυριακής.

Πρέπει να τονίσουμε ότι από την Δευτέρα και μετά μπαίνουμε σε πιό χειμωνιάτικο σκηνικό, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως και λίγα φαινόμενα, που θα εστιάζονται στα ανατολικά του νομού, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το κρύο και ο παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωΐ.0000000HV

Last modified onΠέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 20:42