Χαλκιδική: ο καιρός των επόμενων ημερών, η τάση του καιρού για την πρωτοχρονιά

 

 Γράφει: Δημήτρης Βήχος

O υγρός και σχετικά μαλακός καιρός για την εποχή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τουλάχιστον ως την Παρασκευή.

Προσοχή θα χρειαστεί από την Τετάρτη και μετά που θα εχισχυθούν σημαντικά οι νοτιάδες σε στεριά και θάλασσα που θα φτάσουν τα 7 μποφώρ, και τοπικά τα 8 μέσα στην θάλασσα σηκώνοντας κυμματισμό και αυτό ας το έχουν υπόψην τους όσοι δραστηριοποιούνται στην θάλλασα.

Λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία θα φτάσει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 16 βαθμούς και τους 12 στα ορεινά τμήματα.

Την Παρασκευή αναμένεται εξασθένιση των ανέμων ενώ παράλληλα θα σημειωθούν και λίγες βροχές με την μορφή περάσματος από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού.

Την Τετάρτη στα Νέα Μουδανιά αναμένεται υγρός και μαλακός καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 15 βαθμούς κελσίου.

Όσον αφορά τον καιρό της πρωτοχρονιάς αυτός αναμένεται χωρίς φαινόμενα αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε σχέση με τις σημερινές τιμές κατά 5 βαθμούς ενώ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κρύο την νύχτα και νωρίς το πρωί και χαμηλά επίπεδα σχετικής υγρασίας, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα είναι με αίθριο καιρό αλλά και κρύο ειδικά στα ορεινά τμήματα του νομού.Last modified onΠέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017 09:48