Η ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ (ΕΙΚΟΝΕΣ & VIDEO)

Featured Η ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ (ΕΙΚΟΝΕΣ & VIDEO) Photos: HALKIDIKI VOICE / METRON DESIGN STUDIO

Παρά τον δύσκολο καιρό, ήταν τελικά μια υπέροχη βραδυά, όχι μόνο λογοτεχνική, αφού οι αναμνήσεις που μετουσιώθηκαν σε λόγο -γραπτό πλέον- έσμιξαν με τους ανθρώπους, τους ήρωες του Παράσχου της Νέας Φώκαιας, που μας αιφνιδίασε "επιχειρώντας" συγγραφικά αυτή την φορά.

000000776

Το πανέμορφο θέατρο της πόλης "Νικόλαος Χόρμπος" ήταν η κατάλληλη εναλλακτική, αφού η καταιγίδα εμπόδισε την παρουσίαση στον Πύργο. Παιδικοί φίλοι, αγαπημένοι άνθρωποι του Παράσχου απ' τα παλιά και τα τώρα, ήταν εκεί για να τιμήσουν τον φίλο τους, τον άνθρωπό τους, τον Φωκαέα Παράσχο, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού -και τώρα συγγραφικού- του έργου, στην πόλη που γεννήθηκε, που μεγάλωσε, που αγάπησε.

000000777

Την παρουσίαση έκαναν η Μαρούλα Χαραρά, ο Δημήτρης Κουτσούρης και η Τζένη Στεφανίδη, ενώ ο Αλέκος και ο Κώστας έκαναν τη βραδυά ξεχωριστή με το τραγούδι και την μουσική τους. Στη σκηνή η Δανάη με την Δήμητρα τραγούδησαν για χάρη του πατέρα τους, ενώ ο συγγραφέας χαρούμενος και φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους "που ευγενικά προσφέρθηκαν" για την επιτυχία της εκδήλωσης.

000000778

000000779

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την παρουσίαση της προηγούμενης Δευτέρας, ενώ και από το βήμα αυτό ευχόμαστε για το "καλοτάξιδο" του βιβλίου του Παράσχου, περιμένοντας το επόμενο καλλιτεχνικό -ή και συγγραφικό πλέον- εγχείρημά του.

-Camera-Editing: Halkidiki Voice0000000HV

Last modified onΔευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 01:22