Παράσχος - Αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής (VIDEO)

Featured Παράσχος - Αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής (VIDEO) Photos: Halkidiki Voice / Metron Design Studio

Από τους σημαντικούς Χαλκιδικιώτες ζωγράφους, ο Παράσχος εκθέτει στο Πολιτιστικό Κέντρο "Νικόλαος Χόρμπος" της Νέας Φώκαιας μια σειρά έργων του, με θέματα που προβλημάτισαν τον ίδιο τον καλλιτέχνη και στόχο οι προβληματισμοί του αυτοί να συζητηθούν από τους φιλότεχνους επισκέπτες της έκθεσης.

000001301

Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Φωκιανού την καταγωγή ζωγράφου βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού εγκαινιάστηκε στις 30 του περασμένου μήνα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος περίπου του Ιουλίου.
Ο ίδιος ο Παράσχος, όπως μπορείτε να δείτε στο video με την συνέντευξη του καλλιτέχνη που ακολουθεί, χαρακτήρισε την συλλογή έργων που εκθέτει "έγχρωμη ζωή", με επί μέρους θέματα να κυριαρχούν οι ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι τσιγγάνοι, οι γυναίκες -τα ομορφότερα πλάσματα του Θεού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και τα όργανα με τους ταλαντούχους οργανοπαίχτες, τους οποίους ιδιαίτερα θαυμάζει.

000001302

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, μας μίλησε για τον τόπο του και τα πρώτα του βήματα στην τέχνη της ζωγραφικής, ενώ αφιέρωσε ακετό χρόνο στην περιγραφή των τεχνικών που χρησιμοποιεί και την αναζήτηση νέων.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι η έκθεση ζωγραφικής του Παράσχου πραγματοποιήθηκε με την ουσιαστική συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών της Ν. Φώκαιας, τους οποίους ο Φωκιανός ζωγράφος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει.

000001303

- Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί, τί είπε στο κανάλι μας ο Παράσχος και παράλληλα να περιηγηθείτε στον χώρο της έκθεσης παίρνοντας μια μικρή γεύση από το έργο του λαϊκού Χαλκιδικιώτη ζωγράφου.0000000HV

Media

Camera-Photos-Editing: Halkidiki Voice / Metron Design Studio
Last modified onΠαρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 02:21