Τάσος Κανταράς: Είναι απλώς η εφαρμογή των μνημονίων!

Τάσος Κανταράς: Είναι απλώς η εφαρμογή των μνημονίων! photo: Halkidiki Voice / Metron Design Studio

- Από το Έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ, για την κυβερνητική βούληση τοποθέτησης Διοικητικών Γραμματέων στους ΟΤΑ

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκάλεσε η σπουδή της κυβέρνησης να τοποθετήσει Διοικητικούς Γραμματείς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' κα Β' βαθμού, με πρόφαση το νοικοκύρεμα και στόχο τον απόλυτο έλεγχό τους. Έτσι σήμερα 26 Σεπτεμβρίου στο έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ, συζητήθηκε το σχέδιο-πρόταση του ΥΠΕΣΔΑ για την διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων των ΟΤΑ, όπως και η επιλογή της Διοίκησης των Νομικών τους Προσώπων, με στελέχη από το λεγόμενο Εθνικό μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

hvgifMEGALO

Ο Χαλκιδικιώτης Τάσος Κανταράς, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πολυγύρου, μελος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Λαϊκής Ενότητας, τόνισε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων "την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη παρέμβαση της κυβέρνησης", η οποία "κινείται στην λογική των πολιτικών που κυριαρχούν τα τελευταία έξι χρόνια και είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων του Ν4336/16 που ψήφισαν κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση απο κοινού".

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Τάσος Κανταράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: "Απο την μια η παρέμβαση σηματοδοτεί τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στην διαμόρφωση του Καλλικράτη Νο 2, που θα είναι ακόμη πιο επώδυνος απο τον προηγούμενο και απο την άλλη αποκαλύπτει τις προθέσεις της να συγκροτήσει ένα νέο μνημονιακό μηχανισμό, που θα ξεπερνά την όποια αυτοδιοικητική έκφραση των πολιτών και θα ελέγχει ακόμη περισσότερο τις διοικήσεις των ΟΤΑ. Η ΚΕΔΕ έχει αυτοπαγιδευτεί σ ένα διάλογο, γιατί στην ουσία έχει αποδεχτεί το πλαίσιο αυτής της πολιτικής. Όσο συνεχίζει στον δρόμο των άσφαιρων συνελεύσεων και των ανούσιων αντεγκλήσεων, ο κατήφορος της Αυτοδιοίκησης δεν θα έχει σταματημό. Τόσο θα μειώνονται οι ΚΑΠ και η ΣΑΤΑ και τόσο θα γιγαντώνονται τα μεγέθη των παρακρατηθέντων. Η νέα διεθνής Επιτροπεία έχει βάλει στο γύψο τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση."

Καταλήγοντας, κάλεσε τους ΟΤΑ της χώρας να προσανατολιστούν πλέον σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις: "Είναι η ώρα αποφασιστικών επιλογών. Ο μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση με τον πυρήνα των πολιτικών που σηματοδοτούν τα μνημόνια και ο Καλλικράτης. Η συμμετοχή σ ένα προσχηματικό διάλογο δεν έχει νόημα. Η αγωνιστική στάση των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει!".0000000HV