Η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" απέτρεψε υπερβολικό δανεισμό του Δήμου Πολυγύρου

Η πρόταση της συμπολίτευσης για δανεισμό του Δήμου Πολυγύρου με ποσόν ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έτσι δεν "πέρασε". Υπερψηφίστηκε ωστόσο ανασκευασμένη πρόταση για δανεισμό ποσού 1,5 εκ. ευρώ, όπως μας πληροφορεί με ανακοίνωσή της η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου, παραθέτοντας και τα ονόματα των καταψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων.

HVGIF NEA
[Make animated icons like this at Halkidiki Voice/MetronDesignStudio/23730 22500]

Η σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου είναι η ακόλουθη:

"Η Ενωτική Κίνηση για τη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πολυγύρου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους δημότες του Δήμου Πολυγύρου, πως δια της ψήφου της απέτρεψε την επιβάρυνσή τους με άλλα 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, μέσω δανείου, για τα επόμενα 10 -20 χρόνια!
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ευελπιστούσε να περάσει απόφαση για δανεισμό 5 εκατομμυρίων -με επιτόκιο κατά μέσο όρο 4,5%, συν τις επιβαρύνσεις- που μαζί με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, τις ανατιμήσεις ύδρευσης, άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας, θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο τις πλάτες των δοκιμαζόμενων λαικών οικογενειών. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο κόσμος στενάζει κυριολεκτικά απο την εφαρμογή των τριών μνημονίων.
Η απορριπτική θέση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και η μή εξασφάλιση του αριθμού των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, οδήγησε τους εξουσιάζοντες σε αναδίπλωση. Ψήφισαν τελικά με οριακή πλειοψηφία δανεισμό 1,5 εκατομμυρίου! Και αυτά δεν είναι λίγα!

Για την ιστορία την πρόταση αυτή καταψήφισαν οι:
- ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΑΣΟΣ επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΖΙΟΥΠΟΥ ΑΝΝΑ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΣΑΚΗΣ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΞΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΠΑΝΟΣ ΜΑΚΗΣ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΠΑΠΟΥΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΤΣΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ (ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)
- ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)"0000000HV

Last modified onΠαρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 22:55