Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού Κατηγορίας Ηλεκτροκίνητων Ανεμόπτερων F5J GR

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για έβδομη συνεχή χρονιά ο Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού με Ηλεκτροκίνητα Ανεμόπτερα στο Μοντελοδόμιο της Τ.Κ. Ζωγράφου του Δήμου Ν.Προποντίδας Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση που αποτελεί μέρος του αγωνιστικού ημερολογίου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) προσέλκυσε το ενδιαφέρων πολλών αθλητών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις γειτονικές χώρες.

Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας ανεμοπορίας που κράτησε μέχρι τέλους αμείωτο το ενδιαφέρων τόσο των αγωνιζομένων, αλλά και των θεατών που έμειναν εντυπωσιασμένοι με το θέαμα των μικρών αεροπλάνων.
Ο θαυμάσιος καιρός που επικράτησε, το πολύ υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων που προσελκύει ο αγώνας, αλλά και ο εξαιρετικός χώρος του μοντελοδρομίου αποτελούν τους κύριους λόγους που τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών και συμμετοχών κυρίως από το εξωτερικό γίνεται όλο μεγαλύτερος.

Νικητές αναδείχθηκαν τελικά με σειρά κατάταξης οι: Κοσμίδης Αριστείδης (ΕΑΘ), Vasilev Plamen (BUL) και Σπυριάδης Κωνσταντίνος (ΕΑΘ).

Την ευθύνη διεξαγωγής του Αγώνα είχε η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών με την συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Ν. Προποντίδας.