Φωτιά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο
- Published in Χαλκιδική
Ενδείξεις εμπρησμού στη φωτιά που έκαψε το σπίτι του Γιώργου Μπίκα, στην Χαλκιδική, την ίδια ώρα που ο ίδιος απουσίαζε στην Αθήνα για να μετάσχει σε σύσκεψη της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με δημοσίευση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, η πρώτη αντίδραση για το συμβάν έρχεται από την πλευρά του ΠΑΟΚ, με ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
"Είναι σοκαριστικό πώς το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο παραμένει στο χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν την μετωπική μαζί τους; Πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία".
Κατά το ίδιο Πρακτορείο, αν και η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης για τη φωτιά που προξένησε ζημιές στην θερινή κατοικία του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό της Χαλκδικής, θα γίνει τις επόμενες μέρες από ειδικό πραγματογνώμονα, όλες οι ενδείξεις φανερώνουν πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγείται και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκδικής κ. Τσολάκης, που επισήμανε πως η πυρκαγιά "αποκλείεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, δεδομένου πως τέθηκε από το μπαλκόνι και προς τα μέσα της κατοικίας του κ. Μπίκα και όχι από μέσα προς τα έξω".
Η φωτιά ξεκίνησε και κατασβέστηκε σε διάστημα 45 λεπτών, και μετά την ειδοποίηση από κάτοικο της περιοχής κατέφθασαν στον οικισμό Κακούδια της Ιερισού τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες.
Πρόκειται για εξοχικές κατοικίες που δεν κατοικούνταν αυτή την περίοδο και από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημίες και στις γύρω κατοικίες, που όμως ήταν μικρής έκτασης. Οι ζημίες έγιναν σε πέργκολες και "χαγιάτια" εξωτερικά και των κατοικιών αυτών, ενώ στην κατοικία του κ. Μπίκα η φωτιά επεκτάθηκε και στο εσωτερικό της, με ζημίες που προς το παρόν δεν μπορούν να εκτιμηθούν.
Όλα φανερώνουν πως στόχος ήταν ο εμπρησμός της κατοικίας του Χαλκδικιώτη παράγοντα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Μπίκας μετέχει στην 6μελή Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ (ορίστηκε από την ΦΙΦΑ και ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα κ. Κουτσοκούμνη) η οποία από τη στιγμή της ανακοίνωσής της μεχρι τη διενέργεια των εκλογών της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας (μέχρι τον Μάϊο του επόμενου έτους) διοικεί πλέον το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Χαλκιδικιώτης αρχιδιαιτητής ανέλαβε την ευθύνη της Διαιτησίας, ως πρόεδρος της 3μελούς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με μέλη τους κκ Γιάννη Τσαχειλίδη και Δημήτρη Καλύβα και με κάθε τρόπο εξέφρασε την βούλησή του να προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα των πινάκων διαιτητών.
Μετά την φραστική επίθεση εναντίον του Γιάννη Τσαχειλίδη στο οικείο περιβάλλον του, τα μέλη της ΚΕΔ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και μέχρι πριν την πυρκαγιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα αυτές βρίσκονταν στο στάδιο της ανάκλησης.
Ωστόσο μετά την -όπως όλα δείχνουν- εμπρηστική επίθεση, τα τρία μέλη της ΚΕΔ δεν είναι βέβαιο ότι θα ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, ο Δημήτρης Καλύβας ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι Τσαχειλίδης - Μπίκας, δεν έχουν πρόθεση να πάρουν πίσω τις παραιτήσεις τους. "Δεν υπήρξα θύμα ο ίδιος, αλλά επειδή και τα τρία μέλη της ΚΕΔ είχαμε ταυτόσημες διαθέσεις και λογική, νιώθω σαν να το έχω υποστεί ο ίδιος. Εμείς δεν έχουμε θέση σε αυτή τη λογική και εξέλιξη των πραγμάτων, δεν είναι το αξιακό μας σύστημα τέτοιο ώστε να ταυτίζεται με αυτές τις πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν την προσωπικότητα και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Δεν υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να συνεχίσουμε, εφόσον δεν υπάρχει ελευθερία σε κάτι δεν μπορεί να υπάρξει και αποτελεσματικότητα. Σαφώς υπάρχουν άλλοι πιο άξιοι από εμάς για αυτές τις θέσεις, ουδείς αναντικατάστατος θέλω να πιστεύω. Η παραίτησή μας αυτή τη φορά είναι αμετάκλητη. Προσωπικά δεν έχω δεχθεί πιέσεις αλλά δεν θέλω να επεκταθώ πάνω στο θέμα, καθώς η ψυχολογική μου κατάσταση δεν είναι καλή τη δεδομένη στιγμή", δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM ο κ.Καλύβας. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας
-
«Ούτε άκριτη αποδοχή ούτε εκ των προτέρων απόρριψη» δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής για την επένδυση στη νήσο Διάπορο
-
Έναρξη λειτουργίας Μουσικού Γυμνασίου Νέας Προποντίδας, για το σχολικό έτος 2026-2027
-
Χαλκιδική: Δυσκολεύονται στην εύρεση προσωπικού οι περισσότερες επιχειρήσεις
-
Να προωθηθεί αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στον γαστρονομκό οδηγό Μισελέν πρότεινε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης












