Πρώτη δοκιμή της ισχυρότερης έκδοσης του νέου Seat Arona στη Βαρκελώνη

Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου Seat Arona στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, έγινε και η δοκιμή της ισχυρότερης σε ισχύ βενζινοκίνητης έκδοσης.

Το ισπανικό αυτοκίνητο που εξελίχθηκε και κατασκευάζεται σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ του ομίλου VW, εισέρχεται στην κατηγορία των compact crossover και θα συμβάλει στην αύξηση του ποσοστού της μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η δοκιμή της έκδοσης που φέρει τον βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. ανήκει στην οικογένεια των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της μάρκας, FR. O νέος τετρακύλινδρος κινητήρας της VW, 1.5 TSI EVO ισχύος 150 ίππων διαθέτει και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Συνδυάζεται με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής διαπιστώθηκε ότι αυτό το μοτέρ ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις, πολύ καλές ρεπρίζ και ικανοποιεί τον οδηγό που αναζητά ένα αυτοκίνητο με σπορ χαρακτηριστικά. Το μοτέρ είναι ελαστικό, ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές του οδηγού και έχει πολιτισμένη λειτουργία. Η μέγιστη ισχύς των 150 ίππων αποδίδεται από τις 5.000- 6.000 σ.α.λ. Η ροπή στρέψης του ισχυρού κινητήρα αγγίζει τα 25,4 χλγμ. και παρέχεται από τις 1.500-3.500 σ.α.λ.

Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε στη παρουσίαση ότι τα πρώτα 100χλμ./ώρα έρχονται σε 8’’ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 205 χλμ./ώρα. Εκπομπές CO2 118 γραμ./χλμ. Οι σκληρότερες ρυθμίσεις των αναρτήσεων και η νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Είναι σταθερό ακόμη και σε απαγορευτικές ταχύτητες. Στις στροφές διατηρεί την τροχιά του και εμφανίζει μικρές κλίσεις.

Όσον αφορά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια, είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης όπως, Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Η συνδεσιμότητα και η άνεση, ενισχύεται με συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM.

Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto, Mirror Link και το Seat DriveApp. Από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας καλύτερη λειτουργικότητα, υψηλή ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]