Πρώτη οδήγηση του νέου Toyota Corolla στην Ισπανία

Η πρώτη οδήγηση του νέου Toyota Corolla πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Το ολοκαίνουργιο ιαπωνικό αυτοκίνητο εκπροσωπεί την μάρκα στη μικρομεσαία κατηγορία.

Η Toyota, προσέδωσε πολλά καινούργια στοιχεία στο νέο μοντέλο, το οποίο μαζί με άλλες προτάσεις γνωστών εταιρειών θα ενισχύσουν την θέση της μικρομεσαίας κατηγορίας στη διεθνή αγορά.

Επίσης, το νέο Toyota Corolla, είναι ένα ακόμη βήμα της μάρκας στην εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας. Η Toyota μαζί με την θυγατρική της Lexus, διαθέτουν την μεγαλύτερη γκάμα υβριδικών μοντέλων στον κόσμο. Η αυξανόμενη ευαισθησία της κοινωνίας σε θέματα περιβάλλοντος οδήγησε σε ακόμα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων, κυρίως σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Συνδυάζοντας την δυνατότητα κάλυψης του 50% των καθημερινών μετακινήσεων μόνο με ηλεκτροκίνηση, οι υβριδικοί κινητήρες της Toyota αντιπροσωπεύουν μία αξιόλογη πρόταση στην αγορά των οικολογικών οχημάτων πόλης.

Το νέο Corolla είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο υβριδικά συστήματα κίνησης. Διατίθεται με τα υβριδικά σύνολα 1.8 122 ίππων και 2.0 180 ίππων. Επίσης η γκάμα περιλαμβάνει και έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα 1.2 Τurbo.

Για την πρώτη οδήγηση του του νέου Toyota Corolla στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, επιλέξαμε την υβριδική έκδοση 2.0 180 ίππων. Πρόκειται για ένα καινούργιο σύνολο που πρώτη φορά εμφανίζεται στη μικρομεσαία κατηγορία. Εκτός από την ισχύ των 180 ίππων ο οδηγός έχει στη διάθεση του και την υψηλή ροπή των 19,6 χλγμ. Η ενίσχυση της ενέργειας που παράγει το υβριδικό σύστημα ενισχύεται και από την συνδρομή του ισχυρού ηλεκτροκινητήρα. Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει ενέργεια από τη νέα συστοιχία μπαταριών υδριδίου νικελίου-μετάλλου (NiMH). Το υβριδικό σύστημα μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων Sequential Shiftmatic με διακόπτες αλλαγών σχέσεων (paddles) στο τιμόνι για την συμμετοχή του οδηγού. Επίσης, φέρει και πρόγραμμα Sport mode, για πιο γρήγορες αλλαγές των σχέσεων και μείωση της υποβοήθησης στο τιμόνι.

Όπως διαπιστώθηκε, στη δοκιμή το ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση στο δρόμο με το απερχόμενο μοντέλο Auris. Όπως είναι γνωστό, η μάρκα αποφάσισε πέρσι να διακόψει την παραγωγή του Auris και στη θέση του να βάλει το νέο μοντέλο που φέρει την ονομασία Corolla. Η μεγάλη διαφορά στην οδική συμπεριφορά οφείλεται κυρίως στις ιδιότητες που έχει η νέα πλατφόρμα TNGA, η οποία εξασφαλίζει χαμηλότερο κέντρο βάρους, υψηλότερη ακαμψία και νέα χαρακτηριστικά στη συνολική απόδοση του αυτοκινήτου. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων καθώς και η νέα ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης.

Η οδική συμπεριφορά πλέον έχει έντονα οδηγοκεντρικά στοιχεία και κατατάσσεται στο ανώτερο τμήμα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ατού του νέου μοντέλου. Ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει να τονισθεί είναι η σημαντική μείωση του θορύβου που παράγεται από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όταν ο οδηγός πατήσει βαθιά το γκάζι για να αποκτήσει το αυτοκίνητο μεγάλη επιτάχυνση.

Τα θετικά σχόλια αφορούν και τον τομέα των υλικών κατασκευής. Επιλέχθηκαν υλικά ανώτερης ποιότητας, τα οποία είναι πολύ καλύτερα από τα υλικά που φέρει το απερχόμενο Auris. Αναβαθμισμένη είναι και η ποιότητα κατασκευής. Μια ακόμη παρατήρηση που συμβάλει στην αξιολόγηση του αυτοκινήτου είναι η βελτίωση της ποιότητας κύλισης. Πλέον το επίπεδο θορύβου στη καμπίνα είναι πολύ χαμηλό και δεν επιβαρύνει τους επιβάτες. Οι πωλήσεις του νέου Toyota Corolla στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου. Οι τιμές θα είναι παραπλήσιες με εκείνες που καθορίστηκαν για τις ανάλογες εκδόσεις του Auris.

Νέες τεχνολογίες ενισχύουν την θέση του νέου Toyota Corolla

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Toyota Corolla στη Μαγιόρκα της Ισπανίας δόθηκαν πληροφορίες για τη νέα γκάμα τεχνολογιών άνεσης και πρακτικότητας. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία Οθόνη Πολλαπλών Πληροφοριών 7", με δυνατότητα επιλογής μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού ταχύμετρου. Ο πίνακας μπορεί έχει επίσης πρόγραμμα τρισδιάσταστης απεικόνισης, όπου τα όργανα μοιάζουν να αιωρούνται.

Στο Head-up Display, η θέση και η φωτεινότητά του ρυθμίζονται μέσω διακοπτών του τιμονιού, μία προαιρετική έγχρωμη οθόνη TFT Head-up Display 10" προβάλλει διάφορες πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση και προειδοποιήσεις στο παρμπρίζ στο πεδίο ορατότητας του οδηγού, όπως όρια ταχύτητας, οδηγίες πλοήγησης και δείκτη οικολογικής οδήγησης. Η νέα έγχρωμη οθόνη αφής 8" στην κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει το Toyota's Touch 2 με το σύστημα Go multimedia & navigation. Το σύστημα περιλαμβάνει λειτουργίες ελέγχου αφής και ζουμ.

Το eCall βοηθά τους οδηγούς σε ένα ατύχημα, όπου ενεργοποιούνται οι αερόσακοι. Αυτό επικοινωνεί αυτόματα με εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες όπως θέση οχήματος και αριθμός επιβατών και διασφαλίζονται ότι οι επιβαίνοντες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο υποστήριξης έκτακτης ανάγκης ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένοι λόγω σοβαρής πρόσκρουσης. Το eCall επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να επικοινωνήσουν απευθείας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω ενός μπουτόν one-push. Η κλήση γίνεται με χρήση της ενσωματωμένης κάρτας SIM στο όχημα, χωρίς χρέωση για τον ιδιοκτήτη.

Συνδεδεμένες υπηρεσίες προσφέρονται στο νέο Corolla. Αυτή η νέα εφαρμογή φέρνει πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης όπως, καθοδήγηση τελευταίου χιλιομέτρου (Last Mile guidance), πλοήγηση Send to Car, Find my Car, Ανάλυση Οδήγησης (Driving analytics) και Υπενθύμιση Σέρβις (Maintenance Reminder).

Οι υβριδικές εκδόσεις μπορούν να εφοδιάζονται με ένα ηχοσύστημα JBL Premium Sound System 8-ηχείων. Τα ηχεία - συμπεριλαμβανομένου του τουίτερ τύπου κόρνας της JBL τοποθετημένου στην κολώνα Α - έχουν προσαρμοστεί ειδικά στην ακουστική της καμπίνας. Ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης επιτρέπει την επαναφόρτιση όλων των κινητών τηλεφώνων που είναι συμβατά με Wireless Power Consortium (WPC) τοποθετώντας τα απλά σε μία ειδική επιφάνεια μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων.

Η πανοραμική οροφή Skyview περιλαμβάνει δύο κρυστάλλινα πάνελ, από τα οποία το εμπρός τμήμα είναι συρόμενο πετυχαίνοντας μέγιστο άνοιγμα 272 χιλ. Ένας ανεμοθραύστης μειώνει το θόρυβο του αέρα όταν το πάνελ είναι τελείως ανοιχτό και οροφή εφοδιάζεται με ένα εσωτερικό, ηλεκτρικό σκιάδιο.

Το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος χρησιμοποιεί πίσω κάμερα και αισθητήρες υπερήχων στον εμπρός προφυλακτήρα για τον εντοπισμό κατάλληλων κάθετων και παράλληλων χώρων στάθμευσης. Στη συνέχεια, αυτό εφαρμόζει αυτόματα τη σωστή αλληλουχία ελιγμών διεύθυνσης για να παρκάρει το όχημα στο χώρο στάθμευσης. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος. Ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα Intelligent Clearance Sonar (ICS), εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των ελιγμών παρκαρίσματος.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]