Η χημεία στην ενίσχυση της απόδοσης των κβαντικών υπολογιστών

Η χημεία στην ενίσχυση της απόδοσης των κβαντικών υπολογιστών ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JAN WOITAS

Μια ακόμα σημαντική ανακάλυψη που αφορά στους κβαντικούς υπολογιστές κατάφεραν να κάνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, η οποία αναμένεται στο μέλλον να ενισχύσει την απόδοση των υπολογιστών σε τέτοιο βαθμό που τα σημερινά συστήματα θα φαντάζουν απαρχαιωμένα. 

Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι συσκευές που εκμεταλλεύονται χαρακτηριστικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής για την επεξεργασία δεδομένων και την εκτέλεση υπολογισμών.

0000000HVNEWS

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nature, η ομάδα του Δρ. Μοχάμεντ Τσουκέρ έκανε αυτή τη νέα ανακάλυψη και βασίζεται στη χρήση χημικών ουσιών. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός της θερμοκρασίας ενός δωματίου με συγκεκριμένες χημικές ουσίες μπορεί να ενισχύσει το χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία των πληροφοριών.

Η υπολογιστική έρευνα που βασίζεται στη χημεία είναι πλέον διαδεδομένη, ωστόσο οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμα λίγα βήματα μακριά. Ωστόσο, ο Δρ. Τσουκέρ υποστηρίζει ότι η πρακτική κβαντικών υπολογιστών θα μπορούσε να είναι εφικτή μέσα επόμενα χρόνια. «Έχουμε κάνει τους κβαντικούς υπολογιστές πιο προσιτούς. Η χημεία μάς παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νανοϋλικά κατ' απαίτηση, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση τεχνολογιών όπως οι κβαντικοί υπολογιστές και να κάνουν ακόμα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά τα υπολογιστικά συστήματα», δήλωσε ο ίδιος. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]


0000000HV

0000000MDS

Last modified onΠαρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 11:59