Θεσσαλονίκη: Blind Pilots, μια 12ωρη έκθεση φωτογραφίας με πολλή μουσική

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας, με διάρκεια "ζωής" μόνο 12 ώρες παρουσιάζεται, στη Θεσσαλονίκη, το προσεχές Σάββατο (26 Νοεμβρίου). Πρόκειται για το "Blind Pilots Project #2" που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην πόλη και φιλοξενεί τα έργα 85 φωτογράφων από όλον τον κόσμο.

Όπως δήλωσε o Αλέξανδρος Κοντόπουλος, ένας εκ των διοργανωτών, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", πρόκειται για ένα φωτογραφικό πρότζεκτ, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγείται στους χώρους της έκθεσης υπό τους ήχους γνωστών Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα παίζουν μουσική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι περισσότεροι από τους φωτογράφους που συμμετέχουν είναι διεθνώς βραβευμένοι για το έργο τους, όπως ανέφερε ο κ. Κοντόπουλος και παρουσιάζουν μια εξαιρετική συλλογή φωτογραφιών από ολόκληρο τον κόσμο (Ινδία, Αυστραλία, Αφρική, Μαλαισία, Ιαπωνία, Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη).

«Ονομάσαμε το πρότζεκτ Blind Pilots (τυφλοί πιλότοι) θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να προκαλέσουμε τη φαντασία. Είναι το μάτι του φωτογράφου και πώς βλέπει τον κόσμο μέσα από το φακό του ή μήπως το πώς βλέπει το δικό μας μάτι μας τις φωτογραφίες τους;» επισημαίνει ο κ. Κοντόπουλος.

Μεταξύ των φωτογράφων που συμμετέχουν είναι οι: Raquel Chiceri, Alex Coghe, Andrey Kezzyn, Andrew Suryono, Jarrad Seng, Tina Signesdottir Hult, Krasi Matarov και Roy Terlier.

Όπως είπε ο κ. Κοντοπουλος, οι "Blind Pilots" είναι μια παρέα, μια ομάδα ανθρώπων που θέλει συνεχώς να δημιουργεί.

«Εδώ και πέντε χρόνια, συγκεντρώνουν έργα τέχνης και πολιτισμού και τα προβάλλουν στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά τους δίκτυα.

Πριν από δύο χρόνια, πραγματοποιήσανε το Project #1 στη Θεσσαλονίκη με τεράστια επιτυχία, η οποία τους ενθάρρυνε να προχωρήσουνε στη διετή προετοιμασία του φετινού, μεγαλύτερου, Blind Pilots Project #2» τόνισε.

Η έκθεση φωτογραφίας θα γίνει στην αποθήκη Γ, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Αρχίζει το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις 5 τα ξημερώματα της 27ης Νοεμβρίου. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]Last modified onΔευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016 12:01