Πρώτοι σε πωλήσεις οι Κουίνς

  • Published in Style
Πρώτοι σε πωλήσεις οι Κουίνς EPA/ROBERT SCHLESINGER

Το άλμπουμ Greatest Hits των Κουίνς είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια των επίσημων άλμπουμ στα τσαρτ η ιστοσελίδα OfficialCharts.com, παρουσίασε τα 60 άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία, κατατάσσοντας πρώτο στη λίστα το ροκ συγκρότημα των Κουίνς.

Από την πρώτη του κυκλοφορία του άλμπουμ Greatest Hits, το 1981, είχε χαρακτηριστεί ως φαινόμενο και το 2014 κατατάχθηκε πρώτο στη λίστα πωλήσεων,φτάνοντας τα 6,1 εκατ. αντίτυπα.

«Εγώ πάντα πίστευα ότι η μπάντα τηρούσε τις υποσχέσεις της, αλλά αυτό είναι πέρα από κάθε προσδοκία», δήλωσε ο Μπράιαν Μέι των Κουίνς στο OfficialCharts.com.

Τη δεύτερη θέση της λίστας έχει καταλάβει το άλμπουμ των Άμπα «Gold: Greatest Hits», που κυκλοφόρησε το 1992 με 5,2 εκατ. αντίτυπα. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Μπιτλς με το άλμπουμ «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Η λίστα περιλαμβάνει και καλλιτέχνες της νέας γενιάς με τον άλμπουμ του Εντ Σίραν «Χ», να βρίσκεται στην 49η θέση, ενώ το «25» της Αντέλ είναι μεταξύ των 30 κορυφαίων άλμπουμ, επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του και το άλμπουμ της με τίτλο «21», που κυκλοφόρησε το 2011 βρίσκεται στην τέταρτη θέση. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]