Π. Λαφαζάνης: Έγκλημα των εγκλημάτων το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά

Π. Λαφαζάνης: Έγκλημα των εγκλημάτων το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Για ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνει λόγο για «εγκληματική εκχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO» που «αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, βορά στην κινεζική κερδοσκοπική απληστία και στις απολύσεις» και τονίζει ότι η ΛΑΕ δεν αναγνωρίζει «την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ» και δεν θεωρεί «ότι η κύρωση από τη Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστά πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων».

0000000HVNEWS

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε: «Σε πολιτικές μικροαπατεωνιές της τελευταίας στιγμής, με την COSCO σε ρόλο υποβολέα και κηδεμόνα, επιδίδονται χωρίς προσχήματα Τσίπρας και Δρίτσας σε σχέση με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. Στόχος της κυβέρνησης και των βρώμικων παιχνιδιών παρασκηνίου στα οποία επιδίδεται, σε συνέργεια με την COSCO, είναι να αποπροσανατολίσει το λαό και να χρυσώσει το χάπι της εγκληματικής εκχώρησης του λιμανιού του Πειραιά. Το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, που γίνεται με την φανατική συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποταμιού, Κεντρώων, αποτελεί έγκλημα των εγκλημάτων για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Το λιμάνι του Πειραιά δεν ξεπουλιέται απλώς αλλά στην ουσία χαρίζεται με προίκα πάνω από 1 δισ. ευρώ, στην COSCO, πράγμα που δίνει στην, έτσι και αλλιώς, εγκληματική εκποίηση τα χαρακτηριστικά μεγάλου σκανδάλου με κακουργηματικές ποινικές διαστάσεις. Η εγκληματική εκχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, βορά στην κινεζική κερδοσκοπική απληστία και στις απολύσεις, ενώ ο Πειραιάς κινδυνεύει να μετατραπεί σε Chinatown και αρένα λαθρεμπορικών και παραοικονομικών πρακτικών. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ.

Δεν θεωρούμε ότι η κύρωση από της Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστά πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων. Το ξεπούλημα γρήγορα θα ματαιωθεί. Οι Κινέζοι δεν θα μείνουν για πολύ στο λιμάνι και οι ένοχοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Οι ένοχες και συνένοχες νεομνημονιακές και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και οι πρωταίτιοι του εγκλήματος θα απολογηθούν και θα πληρώσουν για τις απαράγραπτες ευθύνες τους».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοψήφισμα και το Brexit τόνισε ότι αντιπροσωπεύει, πέραν των άλλων, και μια «αντίδραση του βρετανικού λαού στην απολυταρχία και τον δεσποτισμό της ΕΕ» ενώ υπογράμμισε ότι «η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους λαούς» και ότι «πρέπει να ανατραπούν, προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους και να συνεργαστούν ισότιμα σε ένα νέο ευρωπαϊκό τοπίο ειρήνης και σταθερότητας, χωρίς ηγεμονισμούς». Επεσήμανε ακόμη, ότι η Ελλάδα πρέπει «να φύγει άμεσα από την ευρωζώνη σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ και με το νέο εθνικό της νόμισμα ως αφετηρία να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα διεξόδου και ανασυγκρότησης» και υπογράμμισε ότι η ΛΑ.Ε παλεύει για «να διαμορφωθεί ένα μεγάλο και αγωνιστικό λαϊκό ρεύμα υπέρ του εθνικού νομίσματος και της απεμπλοκής της χώρας από τη γερμανική «φυλακή» του ευρώ. Αυτό το λαϊκό ρεύμα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και σε λίγο διάστημα θα αποκτήσει μεγάλη ορμή, πλειοψηφική ευρύτητα και δυναμική». Τέλος, τάχθηκε «υπέρ ενός μεγάλου μετώπου με τη συνεργασία όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στη βάση κοινού προγράμματος, που θα καθιστά δυνατή την αντιμνημονιακή πορεία της χώρας». [ΑΠΕ-ΜΠΕ]


0000000HV

0000000MDS

Last modified onΔευτέρα, 04 Ιούλιος 2016 22:44