Η Volkswagen παρουσιάζει το I.D. Crozz

Η Volkswagen εξελίσσει ένα τελείως νέο φάσμα προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή την φορά παρουσίασε το I.D. Crozz στο πλαίσιο της έκθεσης της Σαγκάης (19 έως 29 Απριλίου) και ουσιαστικά συνέχισε το πλάνο της που θέλει μέχρι το 2025 να αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι ένα σπορτίφ αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων, εξελιγμένο με διαδραστικό χαρακτήρα, του οποίου η τετρακίνηση -τροφοδοτούμενη με ηλεκτροκινητήρα- πείθει τόσο σε συνθήκες καθημερινής χρήσης όσο και στις απαιτήσεις έντονης lifestyle δραστηριότητας. Είναι σε θέση να καλύψει με μία φόρτιση μπαταρίας έως και 500 χιλιόμετρα, αλλά και να αναπτύξει ταχύτητα που φτάνει τα 180χλμ/ώρα. Σε διάστημα 30 λεπτών η μπαταρία ανακτά μέσω ταχείας φόρτισης το 80% της χωρητικότητάς της.

Αν ο οδηγός ακουμπήσει για τρία δευτερόλεπτα το σήμα της Volkswagen στο τιμόνι, το πρωτότυπο όχημα τίθεται στο πλήρως αυτόνομο πρόγραμμα I.D. Pilot, με συνέπεια το I.D. Crozz να κινείται πλέον με τη βοήθεια αυτόματου πιλότου. Όλες οι ενδείξεις και τα χειριστήρια παρουσιάζονται σε ψηφιακή απεικόνιση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα smart phone πάνω σε τροχούς. Οι σημαντικότερες πληροφορίες για τον οδηγό προβάλλονται στο οπτικό του πεδίο, μέσω λειτουργίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Όλο και μεγαλύτερη σημασία αποκτά ο έλεγχος διαφόρων λειτουργιών μέσω ανέπαφων χειρισμών. Οι νέες περσίδες φωτός, ενσωματωμένες στην διάφανη πανοραμική οροφή, ενεργοποιούνται με μια απλή κίνηση του χεριού και φροντίζουν για έναν τελείως νέο τρόπο φωτισμού του εσωτερικού χώρου. Παράλληλα, το νέο σύστημα CleanAir εγγυάται μία σταθερά καλή ποιότητα εξαερισμού στο εσωτερικό - ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον.

Τα φωτιστικά σώματα, δηλαδή φώτα ημέρας LED σε σχήμα C και προβολείς LED με πολυμεταβλητή ρύθμιση, συγχωνεύονται σε μία πρόσοψη με ηλεκτρονικά, κινούμενα μάτια. Στο πρόγραμμα I.D. Pilot αυτά τα μάτια επικοινωνούν με τους υπόλοιπους στον δρόμο.

Όσο αφορά τις διαστάσεις είναι πιο μικρό σε μήκος σε σχέση με το New Tiguan L (στην Κίνα) ή το Tiguan Allspace (στην Ευρώπη). Παρόλα αυτά όμως, παρέχει εξίσου πολύ χώρο. Αυτό οφείλεται στη νέα, καινοτόμο αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen της επόμενης γενιάς. Οι άξονες και τα μέρη που εξασφαλίζουν την κίνηση έχουν μετακινηθεί προς τα εξωτερικά τμήματα του αυτοκινήτου, όντας ταυτόχρονα μικρά σε όγκο. Επίσης, η μπαταρία είναι πλήρως ενσωματωμένη στο πάτωμα. Στο εσωτερικό, η διαμόρφωση των καθισμάτων παρέχει υψηλή μεταβλητότητα. Έτσι προκύπτει ένας χώρος, ιδανικά εκμεταλλεύσιμος, ο οποίος είναι μεγάλων διαστάσεων και ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας. Οι πίσω θέσεις παρέχουν ανέσεις μεγάλης κατηγορίας. Μπορεί κανείς να πάρει μαζί του το Σαββατοκύριακο ακόμα και το ποδήλατό του χωρίς να το αποσυναρμολογήσει.

Το σύνθημα της Volkswagen είναι: «Φέρνουμε το μέλλον στο δρόμο σας». Η βάση αυτής της στρατηγικής εστιάζεται σε τέσσερα πεδία καινοτομίας που είναι η έξυπνη βιωσιμότητα, η διαισθητική χρηστικότητα , η συνδεδεμένη κοινότητα και η αυτόνομη οδήγηση. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]Last modified onΤετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 10:13