Το σύστημα τετρακίνησης του ανανεωμένου Peugeot 2008

Η τετρακίνηση είναι μια κατάκτηση της αυτοκίνησης. Αυξάνει τις δυνατότητες κίνησης του αυτοκινήτου σε διαδρομές με περιορισμένη πρόσφυση και προσφέρει την ευχαρίστηση της εξερεύνησης δύσβατων περιοχών.
Όμως, τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και της επιτακτικής ανάγκης μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών επικίνδυνων ρύπων, εξελίχθηκαν νέα συστήματα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς είτε αναβάθμισης της συμπεριφοράς των μπροστινών τροχών.

0000000HVNEWS

Αυτές οι διατάξεις έχουν μικρότερο βάρος, ενεργοποιούνται αυτόματα όταν διαγνώσουν απώλεια πρόσφυσης των τροχών και συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, έχουν υιοθετηθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία για να ενισχύσουν την γκάμα πολλών μοντέλων.

Η Peugeot, για να προσδώσει νέες δυνατότητες κίνησης στο ανανεωμένο 2008, επέλεξε μια ανάλογη διάταξη τετρακίνησης. Το Grip control ελέγχεται από έναν περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και εξασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση ακόμη και στις ολισθηρές επιφάνειες. Με το δεξί του χέρι ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το Grip Control χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό διακόπτη για να επιλέξει μία από τις πέντε διαθέσιμες ρυθμίσεις. Αυτό το σύστημα συνδυάζεται με την αυξημένη απόσταση των 165 εκ. που απέχει το αμάξωμα από το έδαφος, καθώς και με τα κατάλληλα ελαστικά.

Το Grip Control λειτουργεί αυτόματα και βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση των μπροστινών κινητήριων τροχών, ανάλογα με την ποιότητα της επιφάνειας και προσφέρει πέντε ρυθμίσεις.
- Η ρύθμιση Standard προορίζεται για χρήση σε κανονικούς δρόμους με μικρό βαθμό ολισθηρότητας.
- Η ρύθμιση Snow αναγνωρίζει την ολίσθηση κάθε μπροστινού τροχού και προσαρμόζει ανάλογα την κίνησή του. Όταν το αυτοκίνητο ξεπεράσει την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα, τότε το σύστημα επανέρχεται στη θέση Standard.

- Η ρύθμιση All-Terrain συστήνεται για διαδρομές σε ολισθηρές επιφάνειες (λάσπη, υγρό γρασίδι κ.α.). Σκοπός της είναι η μεταφορά της ροπής στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση και προσομοιώνει την λειτουργία ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (LSD). Είναι ιδανική για βόλτες στην εξοχή και λειτουργεί έως τα 80 χλμ./ώρα.
- Η ρύθμιση Sand επιτρέπει στιγμιαία το ελαφρύ σπινάρισμα των κινητήριων τροχών ώστε σε σαθρά και αμμώδη εδάφη να αποφευχθεί το κόλλημα του αυτοκινήτου. Αυτή η λειτουργία επιτρέπεται έως τα 120 χλμ./ώρα, μετά από αυτή την ταχύτητα ενεργοποιείται η θέση Standard.
- Στη θέση ESP Off παρέχεται η δυνατότητα της πλήρους απενεργοποίησης του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης (ESP) και του Grip Control, έως τα 50 χλμ./ώρα, για αυτόνομη διαχείριση της έλξης.

To σύστημα Grip Control είναι διαθέσιμο με κινητήρες που αποδίδουν πάνω από 100 ίππους, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, με τροχούς 16΄΄ ή 17΄΄. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]


0000000HV

0000000MDS