Το νέο Skoda Octavia με τον 1.600άρη TDI diesel κινητήρα

Είναι το best seller της Skoda και δίκαια κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της τσέχικης εταιρείας. H Octavia από το 1991 που πρωτοκυκλοφόρησε, μέχρι και σήμερα, ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια πωλήσεις και κατάφερε να γίνει ένα εξαιρετικό μοντέλο που προσπερνά απροβλημάτιστα την τάση των περισσοτέρων για αγορά ενός οχήματος ελεύθερου χρόνου.

Η νέα εμφάνιση του μοντέλου κέντρισε τη ματιά μας κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Η πρώτη επαφή ήταν θετική και μας άρεσε το εσωτερικό, οι άνετες γραμμές και ο οικογενειακός χαρακτήρας. Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δοκιμής έγιναν απροβλημάτιστα, ευχάριστα, ενώ στην πράξη αποδείχθηκε και πολύ οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου.

Στο εσωτερικό οι γραμμές είναι λιτές, με ποιοτικά υλικά, καλή συναρμογή, καλό εσωτερικό διάκοσμο και διχρωμίες στο σαλόνι που του χαρίζουν πολλούς πόντους. Ξεχωρίζει το τριάκτινο τιμόνι και όλη η ανάλογη ψηφιακή πληροφόρηση πίσω από αυτό. Στην κονσόλα πρωταγωνιστεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Bolero, ενώ εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί η ποιότητα του ήχου. Διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών υψηλής ανάλυσης με αισθητήρα εγγύτητας και συνεργάζεται με 8 ηχεία, ενώ το σύστημα συνδέεται με smartphones μέσω Apple CarPlay, Android Auto ή MirrorLink, μπορεί να κάνει ανάγνωση μηνυμάτων SMS και να συνδεθεί Bluetooth.

Η θέση οδήγησης είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει, με καλή περιφερειακή οπτική και άριστη εργονομία. Φυσικά ο οδηγός έχει την ανάλογη πληροφόρηση σε κάθε τι που κάνει ελαχιστοποιώντας τις άστοχες ενέργειες. Σύμμαχος της προσπάθειας στη διαδικασία του παρκαρίσματος είναι και ο υπολογιστής που αναλαμβάνει μόνος του να παρκάρει, χωρίς να χρειαστεί να πιάσεις το τιμόνι. Οι καθρέπτες μίκραιναν αρκετά σε σχέση με τον προκάτοχό του, όμως δίνουν την ανάλογη πληροφόρηση, καθώς και το προειδοποιητικό λαμπάκι δείχνει αν βρίσκεται εμπόδιο ή κάποιος όγκος στον νεκρό σημείο του αυτοκινήτου.

Ωστόσο το πιο δυνατό σημείο της Octavia παραμένουν οι μεγάλοι χώροι. Πίσω φιλοξενούνται με άνεση τρεις ψηλόσωμοι άνδρες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους άπλετο χώρο για αποθήκευση μικροαντικειμένων. Μας έκανε εντύπωση επίσης το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 590 λίτρων που μπορεί να φθάσει τα 1.580 λίτρα αν πέσουν οι πλάτες του πίσω καθίσματος.

Σε μηχανικό επίπεδο, η Octavia της δοκιμής μας είχε τον 1.600άρη TDI diesel κινητήρα με τους 116 ίππους και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Στην πράξη οι ίπποι είναι αρκετοί να κινήσουν σβέλτα το μοντέλο, ενώ οι όποιες κινήσεις μέσα στις πόλη γίνονται με την ευκολία ενός μικρού αυτοκινήτου. Η επιτάχυνση από την στάση μέχρι και τα πρώτα 100χλμ/ώρα έρχεται σε 10,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 202 χλμ./ώρα. Το DSG στην αυτόματη λειτουργία ανεβάζει γρήγορα και ομαλά σχέσεις, δίνοντας μεγάλη ροπή και δύναμη, ενώ φυσικά μπορείς να τις αλλάζεις και χειροκίνητα. Η κατανάλωση καθ' όλη τη διάρκεια της δοκιμής μας κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ενώ στο ταξίδι και χωρίς και να ζορίσουμε τον κινητήρα η κατανάλωση έπεσε κοντά στα 5 λίτρα/ώρα. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]