Είστε η Κομισιόν των πολιτικών εκβιασμών και της κοινωνικής λεηλασίας

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα το πρόγραμμα δράσης της Κομισιόν για το έτος 2017, είπε στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Κύριε Αντιπρόεδρε,
Πριν από ένα χρόνο, ο κ. Γιούνκερ προσωπικά, απέστειλε στην Ελλάδα ένα επαίσχυντο τελεσίγραφο για να επιλέξουμε ανάμεσα στην οικονομική και κοινωνική λεηλασία του 3ου Μνημονίου ή την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν υπέκυψε ούτε στο τελεσίγραφό του, ούτε στις κλειστές τράπεζες που επέβαλλε ο κ. Ντράγκι. Με υπερηφάνεια απέρριψε με 62% τους εκβιασμούς Γιούνκερ, Ντράγκι, Σόιμπλε. και σήμερα απορρίπτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αντέστρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

0000000HVNEWS

Δεν είστε η Κομισιόν των μεταρρυθμίσεων, όπως δήλωσε χτες στη συζήτηση για το Brexit ο κ. Γιούνκερ. Γιατί αυτή η Ευρώπη, του αυταρχισμού, των πολιτικών εκβιασμών, των οικονομικών ανταγωνισμών, της φοροαπάτης των πολυεθνικών, των εθνικισμών και της ξενοφοβίας, δεν αλλάζει και δεν μεταρρυθμίζεται.
Το αποδείξατε μετά τα Δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα, πέρυσι στην Ελλάδα για το Μνημόνιό σας και φέτος στη Μεγάλη Βρετανία. Το βλέπουμε στην Ισπανία και την Πορτογαλία, με τις απειλές για πρόστιμα, εάν δεν εφαρμόσουν το οικονομικό πρόγραμμα που εσείς θέλετε.

Οι λαοί της Ευρώπης κοιτούν προς το μέλλον και απαιτούν εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια στη ζωή τους, δημοκρατία και σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία στις πατρίδες τους, αμοιβαία επωφελή συνεργασία, ειρήνη και αλληλεγγύη στις σχέσεις με τις άλλες χώρες.

Όσα κόλπα και να κάνετε εσείς και οι νέοι σας φίλοι, σαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, θα βρίσκεστε σε ένα μόνιμο δημοψήφισμα, με τους λαούς της Ευρώπης να σας απορρίπτουν μονίμως».


0000000HV

0000000MDS

Last modified onΠέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 19:49