Αειφορία και προοπτικές ανάπτυξης πρωτογενή τομέα στη Ν. Προποντίδα (VIDEO)

Featured Αειφορία και προοπτικές ανάπτυξης πρωτογενή τομέα στη Ν. Προποντίδα (VIDEO) Photos: Halkidiki Voice / Metron Design Studio

Στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Ν. Μουδανιών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νέας Προποντίδας "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία", με την συνεργασία Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.
Οι εργασίες της ημερίδας αφορούσαν στην Αειφορία και τις Προοπτικές Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα στην Νέα Προποντίδα και σχετικές με το θέμα αυτό ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών, τις οποίες το κοινό που παραβρέθηκε παρακολούθησε μέχρι τη λήξη των εργασιών με προσοχή και έκδηλο ενδιαφέρον.

000000181

Ο Δημήτρης Τσούφης, επί κεφαλής της παράταξης, τόνισε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής τοποθέτησής του, ότι στόχος της Ημερίδας είναι πρωτίστως η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της Ν. Προποντίδας πάνω στα αγροτικής φύσης θέματα, ενώ επιδίωξη των διοργανωτών είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να καθιερωθεί ως θεσμός.

000000182

"Επαναχρησιμοποίηση Νερού για Αστικές και Αγροτικές Εφαρμογές - Προκλήσεις και Δυνατότητες" ήταν το θέμα της εισήγησης του Dr Πέτρου Γκίκα, Αναπληρωτού Καθηγητού και Διευθυντού του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών, της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο Dr Γκίκας επισήμανε τις μικρές ποσότητες πόσιμου νερού σε σχέση με το σύνολο των υδάτινων πόρων του πλανήτη και τόνισε την υποχρέωση, πλέον, πολιτείας και αγροτών να στραφούν σε μεθόδους επαναχρησιμοποίησης του νερού, πριν αυτό γίνει "είδος εν ανεπαρκεία".

000000185

Με "Το Παρόν και το Μέλλον του Ελληνικού Κρασιού" απασχόλησε το κοινό, εισηγούμενος ο κ. Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Οινοπαραγωγός, ιδιοκτήτης του γνωστού "Κτήματος Γεροβασιλείου", ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου οινοπαραγωγής στη χώρα και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισής τους.
Να σημειώσουμε ότι τον γνωστό οινοποιό τίμησαν, για την προσφορά του στον τομέα της οινοπαραγωγής στην Ελλάδα, οι διοργανωτές της Ημερίδας μετά το πέρας της ομιλίας του. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον κ. Γεροβασιλείου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής κ. Στέλιος Βαλιάνος, χαιρετίζοντας στη συνέχεια την όλη εκδήλωση και την πρωτοβουλία διοργάνωσής της.

000000183

Τέλος τον λόγο πήρε ο Ph.D. Ευάγγελος Βέργος, Κοσμήτορας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο οποίος παρουσιάζοντας το θέμα "Μάθηση κι Επιχειρηματικότητα", επισήμανε την παρουσία των εκατό και πλέον χρόνων της Αμερικανικής Σχολής στον Ελλαδικό χώρο, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε τεχνική εφαρμογή για να πετύχει πρέπει απαραίτητα να υποστηρίζεται από τις κατάλληλες γνώσεις, αποτέλεσμα παιδείας κατάρτισης και συνεχούς ενημέρωσης.

000000184

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν η Βουλευτής Χαλκιδικής της Χ.Α. κ. Σωτηρία Βλάχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο Πρόεδρος ΔΣ της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γιώργος Πασαλής, θεσμικοί φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.

- Παρακολουθήστε στα video που ακολουθούν τις δηλώσεις πριν την έναρξη της Ημερίδας των κ. Τσούφη και Βέργου στο πρώτο και στιγμιότυπα από την εκδήλωση με αποσπάσματα από τις ομιλίες στο δεύτερο.0000000HV

Media

Camera-Photos-Editing: Halkidiki Voice / Metron Design Studio
Last modified onΠέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 22:57